ZG, RS
Koenig Bookshop Whitechapel, London, 2014
Menu

Refurbishment and renovation of the Whitechapel Gallery Bookshop, including designs for new display tables and a new counter. All details were designed to seamlessly fit with the existing shelving system and interior layout designed by Robbrecht en Daem.

We relocated the till counter away from the narrow space at the entrance to improve the flow of people in and out of the shop. As a result, we were also able to increase the display area and make books and magazines more visible and easier to access for gallery visitors.

By removing the bookshelves covering the window to the street we created a small reading alcove, and a place for passers by to get a glimpse inside the bookshop.

  • Location: London
  • Completion: 2014
  • For: Buchhandlung Walther König
  • Size: 40 m²
  • Photography: Antoine Espinasseau